Войници и бронирани превозни средства патрулират пристанището на Висби.Шведските въоръжени сили

...
Войници и бронирани превозни средства патрулират пристанището на Висби.Шведските въоръжени сили
Коментари Харесай

Швеция извади танковете на улиците в Готланд заради напрежението с Русия

Войници и бронирани транспортни средства патрулират пристанището на Висби.

Шведските въоръжени сили ускориха военното си наличие на остров Готланд в Балтийско море на фона на продължаващото напрежение сред Русия, Съединени американски щати и НАТО.

Броят на хората в Швеция, които поддържат присъединението на страната към Северноатлантическия алианс, се усили на фона на възходящото напрежение с Русия. Това заяви " Блумбърг ".

Агенцията се базира на анкетата.

Броят на шведите, които се опълчват на присъединението на Швеция към НАТО, е намалял до 36% до края на 2021 година, до момента в който през 2015 година е имало 50%, които не са били съгласни.

В същото време резултатите от друго допитване демонстрираха, че единствено 35% от шведите поддържат концепцията за присъединение към НАТО, докато 33% са срещу.

Мненията за присъединението на Швеция към Северноатлантическия алианс също бяха разграничени в шведския парламент. Така дясноцентристките партии поддържат присъединението към НАТО, а социалдемократите са срещу.

" Блумбърг " отбелязва, че от дълго време отхвърляната концепция за участие на Швеция в НАТО е станала по-привлекателна за шведите през последното десетилетие. Според организацията последните събития, по-специално обстановката в Балтийско море, биха могли да повлияят на мнението на жителите на страната.

Така предходната седмица генерал-лейтенант от шведската войска Лейф Михаел Класон съобщи, че шведските военни са записали повишение на равнището на военната интензивност на Руската федерация в Балтийско море. По-специално избран брой десантни кораби от Северния флот на Русия са влезнали в Балтийско море.

Швеция ускорява патрулите на стратегически остров в Балтийско море поради напрежението сред НАТО и Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели предходната седмица, че Финландия и Швеция, в случай че аплайват за участие в НАТО, ще могат бързо да се причислят към Алианса. Разговорите за сходно развиване на събитията започнаха на фона на напрегната ситуация в региона на границата на Русия с Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР